Over Max L Snijders

Max L Snijders is de studievereniging van de MA Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit jaar is een lustrumjaar: de vereniging bestaat 25 jaar. De vereniging bestaat uit 25 leden. Naast het bestuur is er een reis-, activiteiten- en almanakcommissie gevormd.

Prof. dr. Max L. Snijders was de eerste hoogleraar Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Bestuur

Het bestuur ’21-’22

Dit jaar staat het bestuursjaar in het teken van de vereniging nieuw leven in te blazen. Na vele jaren afwezigheid was het een kwestie van onderzoeksjournalistiek hoe deze vereniging ooit was achtergelaten. Dat bleek vijf jaar eerder. Na wat gesprekken met de destijdse voorzitter, werd het tijd voor vernieuwing: een nieuwe website, een nieuw logo en het opbouwen van een netwerk met andere verenigingen.

 • Voorzitter: Roos Tuinenburg
 • Vicevoorzitter: Tess van den Bossche
 • Secretaris: Esther Smolders
 • Penningmeester: Olav Eide
 • Externe betrekkingen: Deborah Fidder
 • Interne betrekkingen: Sarah Westphal
 • Marketing & PR: Daantje Samwel

Reiscommissie 

Guten Tag liebe Leute,

Na lange maanden opgesloten te hebben gezeten in de newsroom, is het tijd om buitenlandredacteuren te worden. Max L. Snijders gaat op reis naar Berlijn, om aldaar te genieten van Duitse specialiteiten als bier, bratwurst en kwaliteitsjournalistiek. Deze reis wordt georganiseerd door de volgende Duitslandcorrespondenten: Daantje, Marcia, Myrthe, Robin, Tess en Warner.

Bis gleich!

1646294400

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Studiereis naar Berlijn

Activiteitencommissie 

De AcCie bestaat uit Els, Deborah, Sarah en Welmoed. Alhoewel de master journalistiek 21/22 van zichzelf al gezellig en hecht genoeg is, geeft de AcCie deze gezelligheid een concrete vorm. Legendarische borrels, feestjes om stoom van lastige deadlines af te blazen, en nog veel meer (toekomstige) activiteiten zijn de specialiteit van deze actieve commissie.

Sarah is het meest stijlvolle commissielid. Laat je niet afschrikken door haar ogenschijnlijk perfecte uiterlijk: deze lieve meid staat voor iedereen klaar. Wat je plan ook is: Sarah vindt het allemaal good. In de commissie is zij altijd beschikbaar, en dat komt goed van pas als verantwoordelijke voor de planning.

Deborah is onze dromerige, blije en lieve vrouw. Deborah gaat altijd uit van het beste in de mens en dat is eigenlijk wel logisch, want in haarzelf is geen greintje slechtheid te bespeuren.

Welmoed is zo cool dat je wenst dat je haar was. Ze begeleidt artiesten bij Simplon, schrijft prachtige verhalen en kan ook nog eens goed tekenen. Dat laatste verbergt ze een beetje, maar haar creativiteit komt goed van pas als commissaris PR.

Els is een lief commissielid, met een scherpe tong. De belichaming van klein maar fijn. Met haar flitsende outfits en gevoel voor humor blaast ze je omver. Haar goede muzieksmaak en enthousiasme komen perfect van pas als voorzitter van de AcCie.

Almanakcommissie

Almanakcommissie

In september keken we nog wat onwennig om ons heen: wie zijn al deze mensen? Inmiddels brengen we zoveel tijd met elkaar door dat we met recht een tweede familie voor elkaar zijn. In de almanak bundelen we al die talloze dagen in de newsroom en bij NDC, vrijmibo’s bij de Uurwerker, activiteiten, onze geweldige docenten en natuurlijk de reis naar Berlijn, zodat we voor altijd op dit prachtige jaar terug kunnen kijken!

 • Voorzitter: Nathalie Denie
 • Secretaris: Brenda van der Laan
 • Penningmeester: Esmee Wilpshaar
 • Algemeen redactielid: Roos Tuinenburg