Redactie

De redactie van Tot de Max bestaat uit 23 leden en schrijvers met allemaal verschillende specialiteiten en interessegebieden.

Lizet de Blecourt

Maatschappelijke kwesties en het nieuws hebben mij altijd al geïnteresseerd. Tijdens de minor ‘Gender and Diversity’ ben ik me nog meer bewust geworden van de ongelijkheden in de wereld. Journalistiek zie ik als een mooi middel om deze problemen bloot te leggen. 

Ik heb een voorliefde voor schrijven en ik vind het belangrijk dat journalistiek voor iedereen interessant en begrijpbaar is. lizet.deblecourt@gmail.com

Chantal Buursema

Alles aan tv en de tv-wereld vind ik fantastisch. Ik wil dan ook niks liever dan achter (en hopelijk ooit ook vóór) de schermen werken van een tv-programma.

Vroeger wilde ik nieuwslezeres worden. En nu? Dat weet ik nog niet precies. Maar ik krijg energie van het maken van mooie reportages, het spreken van inspirerende mensen en het vastleggen van verhalen die je als gewone burger misschien zou missen.

Tips? ctbuursema@hotmail.com

Lars Capiau

Al toen ik een kind was keek ik met grote ogen naar Tom Egbers en Toine van Peperstraten, als ik om stipt 7 uur met een bord eten op schoot naar de samenvatting van elke Eredivisie-wedstrijd keek bij Studio Sport. Toen dacht ik al: ik wil ook werken in de voetbalwereld. En dat kan uitstekend in de journalistiek. Want naast groot voetbalfanaat vind ik het ontzettend leuk om artikelen te schrijven. Sportjournalist – met een specifieke interesse voor voetbal – biedt mij de perfecte mogelijkheid om deze twee passies te combineren.

Veerle Croonen

Daniël Dellink

Van jongs af aan haal ik ontzettend veel plezier uit het schrijven en vertellen van verhalen. Omdat ik me naast interesses in sport, muziek en politiek ook erg interesseer in de wereld van media, heb ik na het VWO Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Hier heb ik onder meer twee mooie mini-documentaires mogen maken, iets wat ik later graag nog een keer zou doen. Daarnaast schrijf ik nu iets minder dan een jaar met heel veel plezier voor verschillende lokale kranten in midden-Nederland. In de toekomst hoop ik mezelf nog verder te ontwikkelen op het gebied van kritisch nadenken en veel meer bijzondere, ontroerende of informatieve verhalen te schrijven.

Mail: danieldellink@gmail.com

Jarno van Dijkhuizen

Zij het een nieuwsbericht, interview, column, of sterk staaltje onderzoeksjournalistiek, ik vind iedere vorm van journalistiek op zijn eigen manier wel weer interessant. Ik ben altijd onder de indruk geweest van het vermogen van een goed geschreven tekst om mensen aan het denken te zetten en ze iets te leren over de wereld. Door mijn bachelor Europese Talen en Culturen heb ik ook geleerd om mijn interesse voor taal, politiek en maatschappelijke gebeurtenissen verder uit te diepen, wat me goed van pas zal komen in de journalistiek.

Mail: vandijkhuizenjarno@gmail.com

Hieke Dijkstra

Luuk Gelderman

Van jongs af aan was ik al fan van verhalen lezen en schrijven, toen ik ouder werd gingen de lastigere verhalen en onderzoeken mij ook interesseren. In mijn vrije tijd lees ik daarom ook graag een boek, maar mijn liefde voor film en televisie is toch net ietsje groter. Hiervoor heb ik de bachelor Media Studies gevolgd met een minor in psychologie. Het maken van documentaires lijkt mij ook heel mooi om later te doen, maar een stiekeme droom blijft toch altijd om mijn eigen talkshow te hebben om maatschappelijke en politieke verhalen benaderbaar te maken.

Mail: luuk.gelderman@gmail.com 

Mirthe Heijink

Elkaar horen, begrijpen en inspireren. Dat is voor mij waar de journalistiek om gaat.
Waar ik in mijn bachelor Rechten veel leerde over de organisatorische kant van de maatschappij, mag ik met deze master juist de menselijke kant onderzoeken.  Met een luisterend oor en kritische blik ben ik altijd opzoek naar de diepte. Wat drijft mensen? Waarom doen we het zo en niet anders? Ik kom er graag achter!

Contact: https://www.linkedin.com/in/mirthe-heijink

Jan Hoeksema

Al vele jaren weet ik zeker dat ik in de sportwereld wil gaan werken. Het liefst in de voetballerij, want ik zie voetbal als iets veel groters dan slechts de belangrijkste bijzaak van het leven. Ik houd ervan om altijd op de hoogte te zijn van het laatste (sport)nieuws en schrijf ik graag. Aan de hand van deze waarden ben ik van plan een hoop goede content te gaan maken. 

Mail: janhoeksema2001@gmail.com 

Merle van der Horst

De journalistiek trekt mij omdat ik bezig wil zijn met de dingen die er nu toe doen. Journalisten hebben de kracht om maatschappelijke kwesties op de politieke agenda te zetten en de stem van bepaalde bevolkingsgroepen te versterken. Dit vind ik een mooie en belangrijke taak. Tijdens mijn bachelor heb ik Kunsten, Cultuur en Media gestudeerd en dit heeft mijn passie voor schrijven aangewakkerd. Dit is dan ook het pad dat ik binnen de journalistiek wil bewandelen. 

Mail: merle66102@gmail.com

Nick van der Kamp

Het schrijven van columns, daar heb ik mijn passie voor de journalistiek in gevonden. Het schrijven van stukken begon al bij mijn vorige studie Geschiedenis. Toen waren het historische stukken, nu zijn ze gericht op het heden.
Over enkele jaren hoop ik door te breken als documentairemaker, waarin maatschappelijke problemen worden blootgelegd.

Mail: vdkampnick@gmail.com

Pauline van der Leij

Sebastiaan Meijwaard

Hannah de Nobel

De journalistiek is zo ontzettend divers, daar wilde ik meer over weten. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op zo’n redactie, en hoe wordt het nieuws gemaakt? Het lijkt me dan ook ontzettend mooi om daar zelf deel van te mogen uitmaken.
Ik hoop me nog veel verder te ontwikkelen en later de sterren van de hemel te schrijven.

Mail: hannah.fjdn@gmail.com

Dian Oterdoom

Toen ik zeven jaar was, schreef ik dagelijks het nieuws van de radio over in een schriftje, zodat ik mijn ouders de rest van de dag nog een aantal keer kon informeren over het belangrijkste nieuws. Mijn passie voor nieuws en journalistiek is daarna altijd gebleven en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een specifieke interesse in politiek en maatschappelijke kwesties.

Mail: oterdoomdian@gmail.com 

Karin Prins

Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij maatschappelijke ontwikkelingen en de problemen die daarbij komen kijken. Daarom heb ik ook eerst de bachelor Culturele antropologie afgerond. Tijdens mijn minor heb ik een vak over documentaire maken gevolgd. Ik kwam er toen achter hoe gaaf het is om ingewikkelde kwesties begrijpelijk in beeld te vertellen. Journalistiek is hét vakgebied om deze interesses te combineren. 

Mail: k.i.g.prins@hotmail.com 

Linde van Rooijen

Ruben van der Scheer

Iris Scholte

Kirsten Vincent

Geert Douwe de Vries

Een maatschappijleerdocent als moeder en een econoom als vader maakte de huiskamer een plek van discussie over de stand van zaken van de wereld. Het nieuws stond elke avond van 6 tot half 11 aan met een beschouwend gesprek bij het eten voor de afwisseling. De krant werd vanaf jonge leeftijd onder mijn neus geschoven. Mijn brede interesse werd van alle kanten geprikkeld. Ik moest precies weten hoe het zat. De inhoud, daar gaat het om. Dus ben ik economie gaan studeren om de wereld met wiskundige modellen inzichtelijk te maken. Deze studie leidde mij naar de journalistiek. De studie waar ik die inzichten leer vertalen naar de leek. Dit jaar zit vol met lessen, uitdagingen en kansen, die ik voor geen goud wil missen.

Mail: geertdouwe1913@gmail.com

Derian Wesselink

Kinderen stellen vaak de vraag: maar waarom dan? Ik denk dat het belangrijk is dat wij dat ons hele leven blijven doen. Wanneer je overal de waarom, hoezo en wat van wil weten dan kom je terecht bij de studie journalistiek. De veranderingen in de samenleving onderzoeken lijkt mij interessant. Mijn voorkeur is om deze verhalen over te brengen in geluid of beeld. Daarnaast zou ik graag de geschreven journalistiek toegankelijker willen maken voor mensen die moeite hebben met lezen. 

Mail: derianwesselink@gmail.com 

Redactie 2021/2022

Welmoed van den Bergh

Mijn oneindige nieuwsgierigheid komt goed van pas als journalist. Ik hou van schrijven en ben onder meer geïnteresseerd in cultuur, kunst en politiek. Radio vind ik ook te gek, en ik ben actief bij de redactie van Glasnost van OOG. Daarnaast ben ik lid van de activiteitencommissie.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: welmoed.vdbergh@gmail.com


Tess van den Bossche

Ik wist altijd al: ik wil journalist worden. Schrijven, redigeren, de beste koppen bedenken. Ik vind het allemaal even leuk. Het liefst dompel ik me onder in de verhalen die schuilgaan achter het snelle nieuws.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: tess@hotmail.nl


Nathalie Denie

Al jaren krijg ik kriebels in mijn buik als ik denk aan werken als journalist. Als criminoloog ben ik gefascineerd door de Nederlandse onderwereld. Maar dat niet alleen. Als een persoon onrecht wordt aangedaan, wil ik die een luidspreker kunnen geven. Ik ben specifiek geïnteresseerd in onderzoeksjournalistiek en wil altijd de onderste steen boven krijgen.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: nathalie.denie@hotmail.com


Marc Dorenbos

Vanuit mijn Bachelor Geschiedenis wist ik al dat ik schrijven enorm leuk vind om te doen. Dit wilde ik voortzetten bij de Master Journalistiek en daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad! De leukste onderdelen van de journalistiek zijn voor mij beeld, schrijven en onderzoeksjournalistiek. Mijn interesses liggen bij politiek en sport. Naast de Master schrijf ik op dit moment ook voor SportAmerika en GroningenLife!.

Lees alle artikelen van Marc hier.

Mail: m.dorenbos@student.rug.nl


Ilse Eshuis

Na mijn bachelor Geschiedenis merkte ik dat ik nog steeds eindeloos nieuwsgierig was en er een brede interesse op na hield. Ik wilde door met het schrijven en onderzoek doen en ben zo in de journalistiek beland. Ik vind audio- en beeldreportages het leukst om te maken en ik hoop dat ik ze ooit eens mag gaan maken als politiek verslaggever in Den Haag!

Lees alle artikelen van Ilse hier.

Mail: ilse_99@live.nl


Olav Eide

Hallo! Al heel mijn leven ben ik geïnteresseerd in nieuws. Ik houd ervan om van de laatste ontwikkeling op de hoogte te zijn en daar met mensen over te praten en erover te schrijven. Het liefst focus ik me op sport en maatschappelijke thema’s. In het weekend doe ik verslag van voetbalwedstrijden in de regio voor de Ommelander Courant.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: Olave47@gmail.com


Lars Faber

Ik ben Lars, 25 jaar, en studeer journalistiek aan de RUG. Als ambitie heb ik om buitenlandcorrespondent te worden. Graag zou ik een periode in een Franstalig land als freelancer aan de slag willen.

Lees alle artikelen van Lars hier.

Mail: larsfaberr@gmail.com


Deborah Fidder

Hoi! Ik ben Deborah en ik vind eigenlijk alles leuk en interessant. Als echte journalist drink ik het liefste bier of koffie met mensen. Ik heb ervaring in schrijven, beeld en radio. Naast journalistiek doe ik aan theater en dat vind ik de mooiste combinatie: creatief een verhaal vertellen van maatschappelijke waarde.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: d.p.m.fidder@student.rug.nl


Els de Grefte

Ik wilde eigenlijk altijd schrijfster worden, totdat ik erachter kwam dat de echte wereld minstens net zo interessant is als fictie. Door een achtergrond in de sociologie heb ik een basiskennis over maatschappelijke ontwikkelingen. Ik wil me graag verdiepen in ingewikkelde dingen en ze op een duidelijke manier uitleggen, zodat iedereen kan begrijpen wat er nou gebeurt in de wereld.

Lees alle artikelen van Els hier.

Mail: elsdegrefte@gmail.com


Marcia de Keijzer

Als klein meisje stelde ik al veel de waaromvraag. Waarom doet iemand wat die doet en hoe zit dit dan? Deze nieuwsgierigheid heb ik altijd vastgehouden. Human interest stories trekken mij het meest. Vanuit mijn vorige opleiding heb ik al wat beeldervaring opgedaan. Tijdens de Master journalistiek hebben wij kennis gemaakt met zowel beeld, tekst als audio. Hierin wil ik mij blijven ontwikkelen om boeiende verhalen te kunnen vertellen.

Lees alle artikelen van Marcia hier.

Mail: marciadekeijzer@gmail.com


Brenda van der Laan

Als journalist kan ik leren, creëren en delen en dat is alles wat ik wil. Mijn interesse ligt bij de verhalende journalistiek, lange interviews, columns, reportages en bij kinderjournalistiek. Als neerlandica houd ik van het woord, maar ik heb tijdens mijn opleiding ook kriebels gekregen voor beeld en geluid. Wat ik later graag zou willen doen? Correspondent worden – wellicht in een conflictgebied -, aan de slag bij het Jeugdjournaal of een kinderkrant, of toch presenteren bij RTV Noord. Geen idee, het kan alle kanten opgaan. Maar goed werk leveren, dat wil ik sowieso.

Lees alle artikelen van Brenda hier.

Mail: brendavanderlaan@hotmail.com


Warner van der Louw

De journalistiek heeft al van jongs af aan mijn interesse. Reeds in groep zes wilde de toen 10-jarige Warner graag ‘journalist’ worden. Via wat omzwervingen bij schoolkrantjes, een YouTube-kanaal en een lokale jongerenomroep, ben ik nu op deze trap gaan zitten om onderdeel te zijn van de fantastische mastergroep journalistiek aan de RUG.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: info@warnermediacreaties.nl


Lara Mattheij

Journalistiek heeft mij getrokken vanwege mijn brede interesses. Dat ik een keuze heb kunnen maken voor een bacheloropleiding mag een klein wonder genoemd worden, hoewel ik tijdens mijn opleiding Media en Cultuur nauwelijks media heb bestudeerd. In de kern vind ik mensen fascinerend. Wat houdt iemand bezig en waarom? Daarnaast ben ik geïnteresseerd in onderzoeksjournalistiek, vanwege de mogelijkheid om (verborgen) zaken aan de oppervlakte te brengen. Binnen de journalistiek liggen mijn interesses bij: beeld, interviewen, achtergrondverhalen, reportages en documentaires.

Lees alle artikelen van Lara hier.

Mail: lara.mattheij@gmail.com


Myrthe Meines

In mijn eigen leven en als journalist werk ik eigenlijk altijd vanuit twee gedachten. De eerste: iedereen heeft interessante verhalen te vertellen, als je bereid bent goed te luisteren. De tweede: overal is wel een artikel over te schrijven, zolang je maar je prangende vragen stelt. Met deze waarden hoop ik veel mooie artikelen te mogen schrijven.

Lees alle artikelen van Myrthe hier.

Mail: myrthemeines@hotmail.com


Nicola Naudé

Ik schrijf schrijf graag over sport.

Lees al haar artikelen hier.

Mail:


Christa van Norel

Zodra de wekker gaat en ik mijn ogen heb geopend, pak ik mijn mobiel om het nieuws te lezen. Ik ben graag op de hoogte van alles wat er speelt – van een lokale voetbalclub die dreigt te sluiten tot ingewikkelde conflicten in andere delen van de wereld. Hoe mooi is het om als journalist hier dagelijks mee aan de slag te mogen gaan, met als doel om alles zo begrijpelijk mogelijk te maken voor de lezer. Want het nieuws zo snel en duidelijk mogelijk naar de lezer brengen: dat is wat ik wil doen.

Lees alle artikelen van Christa hier.

Mail: cevannorel@gmail.com


Gaily Reiling

Van jongs af aan schrijf ik al, toch had ik nooit verwacht dat ik nu journalistiek zou studeren. Achteraf gezien is het een logische keuze: ik vind het leuk mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken. Wat ik ‘later’ wil dat weet ik niet precies, ik hou van een uitdaging en ik probeer graag dingen uit. Wel weet ik dat ik geïnteresseerd ben in (mondiale) hulpverlening en complexe problemen begrijpelijk maken.  

Lees alle artikelen van Gaily hier.

Mail: gailyreiling@hotmail.com


Daantje Samwel

Mijn droom was altijd om de nieuwe Yvon Jaspers van Boer Zoekt Vrouw te worden. Nu ik journalistiek studeer, wil ik meer dan dat. ‘Mag ik nog wat vragen?’ is denk ik mijn meest gestelde vraag. Zo hoor ik wel allerlei interessante dingen waarover ik wil schrijven of radio maken. Praten met mensen is mijn lievelings dus waarom mijn beroep daar niet van maken?

Lees alle artikelen van Daantje hier.

Mail: daantjesamwel@gmail.com


Kaz Schonebeek

Ik houd van sport

Lees hier alle artikelen van Kaz.

Mail:


Esther Smolders

Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden en de krant is van kinds af aan al een fascinatie. Via de bachelor Media Studies ben ik dan ook terecht gekomen bij de master Journalistiek. Mijn huidige interesses liggen vooral in beeld en schrijven en ik heb een kleine voorkeur voor onderzoeksjournalistiek en achtergrondverhalen. Daarnaast ben ik groot sportfan. Voor onder andere schaatsen, short track, wielrennen en roeien kun je mij ’s nachts wakker maken.

Naast redactielid ben ik secretaris van de studievereniging Max L Snijders.

Lees alle artikelen van Esther hier.

Mail: esthersmolders@live.nl


Robin Tijhof

Grenzeloos nieuwsgierig en altijd hongerig naar het laatste nieuws, met een voorliefde voor politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en internationale betrekkingen. Altijd op zoek naar wat er écht in de wereld gebeurt. Daarnaast ben ik een sportfanaat in hart en nieren, met een intense relatie met de belangrijkste bijzaken in het leven: Voetbal en Formule 1.

Op dit moment ben ik de PR van de reiscommissie, die in maart 2022 een reis naar Berlijn organiseert.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: robintijhof@gmail.com


Roos Tuinenburg

Het is eigenlijk heel simpel. Ik houd van schrijven, de pen houdt van mij. Mensen vragen stellen de hele tijd, doe ik altijd. Daarvoor betaald krijgen lijkt mij heerlijk. Je ziet ze niet op de foto, maar ik heb voelsprieten waardoor ik kan merken of mensen wel eerlijk tegen mij zijn, of als ze iets verbergen. Naast redactielid ben ik voorzitter van de studievereniging Max L Snijders en lid van de Almanakcommissie.

Lees alle artikelen van Roos hier.

Mail: roostuinenburg@live.nl


Nena Veenstra

Met een bachelor Nederlandse Taal en Cultuur op zak, heb ik een passie voor creatief omgaan met taal. Het liefst gebruik ik die creativiteit in artikelen over cultuur, met in het bijzonder muziek en literatuur. Lees bijvoorbeeld ook mijn werk op 3voor12.vpro.nl/groningen.

Lees alle artikelen van Nena hier.

Mail: nena.veenstra@outlook.com


Sarah Westphal

Ik wil mensen meenemen in onze wereld vol kansen, verhalen en ideeën. Het liefste praat ik je via beeld en geluid bij over sport, geschiedenis, muziek en politiek. Dat alles hoop ik te doen op kritische, maar ook toegankelijke wijze. Naast redactielid ben ik commissaris intern bij onze studievereniging, lid van de Activiteitencommissie en werk ik als correspondent voor een lokale krant. Voor mijn Groningse avontuur begon, werkte ik bij NPO Radio 1 en Blue Circle en studeerde ik in Amsterdam.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: s.j.westphal@live.nl


Esmee Wilpshaar

Hoi! Ik interesseer me binnen de journalistiek vooral in human interest stories die laten zien wat er binnen een maatschappij aan de hand is. Vooral beeld en geluid vind ik leuk om me mee bezig te houden.

Lees alle artikelen van Esmee hier.

Mail: esmeewilpshaar@gmail.com