Redactie

De redactie van Tot de Max bestaat uit 25 leden en schrijvers met allemaal verschillende specialiteiten en interessegebieden.

Welmoed van den Bergh

Mijn oneindige nieuwsgierigheid komt goed van pas als journalist. Ik hou van schrijven en ben onder meer geïnteresseerd in cultuur, kunst en politiek. Radio vind ik ook te gek, en ik ben actief bij de redactie van Glasnost van OOG. Daarnaast ben ik lid van de activiteitencommissie.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: welmoed.vdbergh@gmail.com


Tess van den Bossche

Ik wist altijd al: ik wil journalist worden. Schrijven, redigeren, de beste koppen bedenken. Ik vind het allemaal even leuk. Het liefst dompel ik me onder in de verhalen die schuilgaan achter het snelle nieuws.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: tess@hotmail.nl


Nathalie Denie

Al jaren krijg ik kriebels in mijn buik als ik denk aan werken als journalist. Als criminoloog ben ik gefascineerd door de Nederlandse onderwereld. Maar dat niet alleen. Als een persoon onrecht wordt aangedaan, wil ik die een luidspreker kunnen geven. Ik ben specifiek geïnteresseerd in onderzoeksjournalistiek en wil altijd de onderste steen boven krijgen.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: nathalie.denie@hotmail.com


Marc Dorenbos

Vanuit mijn Bachelor Geschiedenis wist ik al dat ik schrijven enorm leuk vind om te doen. Dit wilde ik voortzetten bij de Master Journalistiek en daar heb ik tot nu toe geen spijt van gehad! De leukste onderdelen van de journalistiek zijn voor mij beeld, schrijven en onderzoeksjournalistiek. Mijn interesses liggen bij politiek en sport. Naast de Master schrijf ik op dit moment ook voor SportAmerika en GroningenLife!.

Lees alle artikelen van Marc hier.

Mail: m.dorenbos@student.rug.nl


Ilse Eshuis

Na mijn bachelor Geschiedenis merkte ik dat ik nog steeds eindeloos nieuwsgierig was en er een brede interesse op na hield. Ik wilde door met het schrijven en onderzoek doen en ben zo in de journalistiek beland. Ik vind audio- en beeldreportages het leukst om te maken en ik hoop dat ik ze ooit eens mag gaan maken als politiek verslaggever in Den Haag!

Lees alle artikelen van Ilse hier.

Mail: ilse_99@live.nl


Olav Eide

Hallo! Al heel mijn leven ben ik geïnteresseerd in nieuws. Ik houd ervan om van de laatste ontwikkeling op de hoogte te zijn en daar met mensen over te praten en erover te schrijven. Het liefst focus ik me op sport en maatschappelijke thema’s. In het weekend doe ik verslag van voetbalwedstrijden in de regio voor de Ommelander Courant.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: Olave47@gmail.com


Lars Faber

Ik ben Lars, 25 jaar, en studeer journalistiek aan de RUG. Als ambitie heb ik om buitenlandcorrespondent te worden. Graag zou ik een periode in een Franstalig land als freelancer aan de slag willen.

Lees alle artikelen van Lars hier.

Mail: larsfaberr@gmail.com


Deborah Fidder

Hoi! Ik ben Deborah en ik vind eigenlijk alles leuk en interessant. Als echte journalist drink ik het liefste bier of koffie met mensen. Ik heb ervaring in schrijven, beeld en radio. Naast journalistiek doe ik aan theater en dat vind ik de mooiste combinatie: creatief een verhaal vertellen van maatschappelijke waarde.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: d.p.m.fidder@student.rug.nl


Els de Grefte

Ik wilde eigenlijk altijd schrijfster worden, totdat ik erachter kwam dat de echte wereld minstens net zo interessant is als fictie. Door een achtergrond in de sociologie heb ik een basiskennis over maatschappelijke ontwikkelingen. Ik wil me graag verdiepen in ingewikkelde dingen en ze op een duidelijke manier uitleggen, zodat iedereen kan begrijpen wat er nou gebeurt in de wereld.

Lees alle artikelen van Els hier.

Mail: elsdegrefte@gmail.com


Marcia de Keijzer

Als klein meisje stelde ik al veel de waaromvraag. Waarom doet iemand wat die doet en hoe zit dit dan? Deze nieuwsgierigheid heb ik altijd vastgehouden. Human interest stories trekken mij het meest. Vanuit mijn vorige opleiding heb ik al wat beeldervaring opgedaan. Tijdens de Master journalistiek hebben wij kennis gemaakt met zowel beeld, tekst als audio. Hierin wil ik mij blijven ontwikkelen om boeiende verhalen te kunnen vertellen.

Lees alle artikelen van Marcia hier.

Mail: marciadekeijzer@gmail.com


Brenda van der Laan

Als journalist kan ik leren, creëren en delen en dat is alles wat ik wil. Mijn interesse ligt bij de verhalende journalistiek, lange interviews, columns, reportages en bij kinderjournalistiek. Als neerlandica houd ik van het woord, maar ik heb tijdens mijn opleiding ook kriebels gekregen voor beeld en geluid. Wat ik later graag zou willen doen? Correspondent worden – wellicht in een conflictgebied -, aan de slag bij het Jeugdjournaal of een kinderkrant, of toch presenteren bij RTV Noord. Geen idee, het kan alle kanten opgaan. Maar goed werk leveren, dat wil ik sowieso.

Lees alle artikelen van Brenda hier.

Mail: brendavanderlaan@hotmail.com


Warner van der Louw

De journalistiek heeft al van jongs af aan mijn interesse. Reeds in groep zes wilde de toen 10-jarige Warner graag ‘journalist’ worden. Via wat omzwervingen bij schoolkrantjes, een YouTube-kanaal en een lokale jongerenomroep, ben ik nu op deze trap gaan zitten om onderdeel te zijn van de fantastische mastergroep journalistiek aan de RUG.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: info@warnermediacreaties.nl


Lara Mattheij

Journalistiek heeft mij getrokken vanwege mijn brede interesses. Dat ik een keuze heb kunnen maken voor een bacheloropleiding mag een klein wonder genoemd worden, hoewel ik tijdens mijn opleiding Media en Cultuur nauwelijks media heb bestudeerd. In de kern vind ik mensen fascinerend. Wat houdt iemand bezig en waarom? Daarnaast ben ik geïnteresseerd in onderzoeksjournalistiek, vanwege de mogelijkheid om (verborgen) zaken aan de oppervlakte te brengen. Binnen de journalistiek liggen mijn interesses bij: beeld, interviewen, achtergrondverhalen, reportages en documentaires.

Lees alle artikelen van Lara hier.

Mail: lara.mattheij@gmail.com


Myrthe Meines

In mijn eigen leven en als journalist werk ik eigenlijk altijd vanuit twee gedachten. De eerste: iedereen heeft interessante verhalen te vertellen, als je bereid bent goed te luisteren. De tweede: overal is wel een artikel over te schrijven, zolang je maar je prangende vragen stelt. Met deze waarden hoop ik veel mooie artikelen te mogen schrijven.

Lees alle artikelen van Myrthe hier.

Mail: myrthemeines@hotmail.com


Nicola Naudé

Ik schrijf schrijf graag over sport.

Lees al haar artikelen hier.

Mail:


Christa van Norel

Zodra de wekker gaat en ik mijn ogen heb geopend, pak ik mijn mobiel om het nieuws te lezen. Ik ben graag op de hoogte van alles wat er speelt – van een lokale voetbalclub die dreigt te sluiten tot ingewikkelde conflicten in andere delen van de wereld. Hoe mooi is het om als journalist hier dagelijks mee aan de slag te mogen gaan, met als doel om alles zo begrijpelijk mogelijk te maken voor de lezer. Want het nieuws zo snel en duidelijk mogelijk naar de lezer brengen: dat is wat ik wil doen.

Lees alle artikelen van Christa hier.

Mail: cevannorel@gmail.com


Gaily Reiling

Van jongs af aan schrijf ik al, toch had ik nooit verwacht dat ik nu journalistiek zou studeren. Achteraf gezien is het een logische keuze: ik vind het leuk mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken. Wat ik ‘later’ wil dat weet ik niet precies, ik hou van een uitdaging en ik probeer graag dingen uit. Wel weet ik dat ik geïnteresseerd ben in (mondiale) hulpverlening en complexe problemen begrijpelijk maken.  

Lees alle artikelen van Gaily hier.

Mail: gailyreiling@hotmail.com


Daantje Samwel

Mijn droom was altijd om de nieuwe Yvon Jaspers van Boer Zoekt Vrouw te worden. Nu ik journalistiek studeer, wil ik meer dan dat. ‘Mag ik nog wat vragen?’ is denk ik mijn meest gestelde vraag. Zo hoor ik wel allerlei interessante dingen waarover ik wil schrijven of radio maken. Praten met mensen is mijn lievelings dus waarom mijn beroep daar niet van maken?

Lees alle artikelen van Daantje hier.

Mail: daantjesamwel@gmail.com


Kaz Schonebeek

Ik houd van sport

Lees hier alle artikelen van Kaz.

Mail:


Esther Smolders

Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden en de krant is van kinds af aan al een fascinatie. Via de bachelor Media Studies ben ik dan ook terecht gekomen bij de master Journalistiek. Mijn huidige interesses liggen vooral in beeld en schrijven en ik heb een kleine voorkeur voor onderzoeksjournalistiek en achtergrondverhalen. Daarnaast ben ik groot sportfan. Voor onder andere schaatsen, short track, wielrennen en roeien kun je mij ’s nachts wakker maken.

Naast redactielid ben ik secretaris van de studievereniging Max L Snijders.

Lees alle artikelen van Esther hier.

Mail: esthersmolders@live.nl


Robin Tijhof

Grenzeloos nieuwsgierig en altijd hongerig naar het laatste nieuws, met een voorliefde voor politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en internationale betrekkingen. Altijd op zoek naar wat er écht in de wereld gebeurt. Daarnaast ben ik een sportfanaat in hart en nieren, met een intense relatie met de belangrijkste bijzaken in het leven: Voetbal en Formule 1.

Op dit moment ben ik de PR van de reiscommissie, die in maart 2022 een reis naar Berlijn organiseert.

Lees al zijn artikelen hier.

Mail: robintijhof@gmail.com


Roos Tuinenburg

Het is eigenlijk heel simpel. Ik houd van schrijven, de pen houdt van mij. Mensen vragen stellen de hele tijd, doe ik altijd. Daarvoor betaald krijgen lijkt mij heerlijk. Je ziet ze niet op de foto, maar ik heb voelsprieten waardoor ik kan merken of mensen wel eerlijk tegen mij zijn, of als ze iets verbergen. Naast redactielid ben ik voorzitter van de studievereniging Max L Snijders en lid van de Almanakcommissie.

Lees alle artikelen van Roos hier.

Mail: roostuinenburg@live.nl


Nena Veenstra

Met een bachelor Nederlandse Taal en Cultuur op zak, heb ik een passie voor creatief omgaan met taal. Het liefst gebruik ik die creativiteit in artikelen over cultuur, met in het bijzonder muziek en literatuur. Lees bijvoorbeeld ook mijn werk op 3voor12.vpro.nl/groningen.

Lees alle artikelen van Nena hier.

Mail: nena.veenstra@outlook.com


Sarah Westphal

Ik wil mensen meenemen in onze wereld vol kansen, verhalen en ideeën. Het liefste praat ik je via beeld en geluid bij over sport, geschiedenis, muziek en politiek. Dat alles hoop ik te doen op kritische, maar ook toegankelijke wijze. Naast redactielid ben ik commissaris intern bij onze studievereniging, lid van de Activiteitencommissie en werk ik als correspondent voor een lokale krant. Voor mijn Groningse avontuur begon, werkte ik bij NPO Radio 1 en Blue Circle en studeerde ik in Amsterdam.

Lees al haar artikelen hier.

Mail: s.j.westphal@live.nl


Esmee Wilpshaar

Hoi! Ik interesseer me binnen de journalistiek vooral in human interest stories die laten zien wat er binnen een maatschappij aan de hand is. Vooral beeld en geluid vind ik leuk om me mee bezig te houden.

Lees alle artikelen van Esmee hier.

Mail: esmeewilpshaar@gmail.com