Abortuspil in toekomst misschien beschikbaar via huisarts: wat betekent dat?

Door Brenda van der Laan

Dit nieuwsbericht is van dinsdag 23 maart 2022. Gepubliceerd op deze website op 14 april 2022.

Zo’n 30.000 Nederlandse vrouwen breken jaarlijks een ongewenste zwangerschap af. Afgelopen week stemde een ruime meerderheid van de Tweede Kamer in met het wetsvoorstel om de abortuspil beschikbaar te maken via de huisarts. Dat is nu nog strafbaar, maar als dat voorstel ook door de Eerste Kamer komt, kunnen vrouwen tot negen weken na de laatste menstruatie dus ook terecht bij de huisarts om een zwangerschap af te breken. 

Mirella Buurman is huisarts in Duivendrecht, huisartsopleider aan de HOVUmc en voorzitter van Landelijke Huisartsen Opleiders Vereniging (LHOV). Ze zet zich al jaren in voor veilige en laagdrempelige abortuszorg en voor de beschikbaarheid van de abortuspil via de huisarts. Ze werkt daarvoor samen met Bureau Clara Wichmann en Women on Waves.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s