Drents Museum opent tentoonstelling Menyala over de Molukse geschiedenis

Na de onafhankelijkheidsoorlog in Indonesië, komt een groep van bijna 13.000 Molukkers in 1951 aan in Nederland. Daarvan belanden er zo’n 3000 in Drenthe. De meesten jong en vol toekomstdromen. Hoe het ze hier verging – en vergaat – is binnenkort te zien in de tentoonstelling Menyala – De buitengewone geschiedenis van de Molukkers in Drenthe, vanaf 16 april in het Drents Museum in Assen. Voor de tentoonstelling is samengewerkt met meerdere generaties Drentse Molukkers.

Door: Iris Scholte en Karin Prins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s