Reportage: het effect van de vogelgriep op wilde vogels

Door: Kaz Schonebeek en Gaily Reiling

De grootste vogelgriepuitbraak ooit maakt slachtoffers in zowel de pluimveehouderij als onder wilde vogels. Zij kunnen erg ziek worden van het virus. Regelmatig worden dode en zieke dieren gevonden. Zo lag het strand van Schiermonnikoog in december bezaaid met aan het virus bezweken kanoeten.

Fauna Visie in Westernieland is een opvangplek voor zieke en gewonde dieren aan de Waddenkust. Eigenaar Pim Lollinga vertelt hoe hij vogels met vogelgriep verzorgt en wat het effect is van de uitbraak op de populatie wilde vogels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s