Bijna alles moet online, maar niet iedereen kan dat bijbenen

Door Nathalie Denie en Tess van den Bossche

Het internet heeft grote voordelen, maar voor iedereen? Zo’n 2,5 tot 4 miljoen Nederlanders kunnen maar moeilijk meekomen in de digitale wereld. Dat blijkt onder andere uit een in december verschenen publicatie van onderzoekscollectief ‘Digitale inclusie in beeld’. Of het nu gaat om scholieren die de nieuwste software niet kunnen betalen, iemand met een voltijdbaan in de thuiszorg die geen tijd heeft om een cursus digitale vaardigheid te volgen, of een oudere die niet weet hoe te videobellen met de kleinkinderen. 

Sommige senioren proberen de digitale kloof te overbruggen en melden zich aan voor computerles. Luister hieronder naar een radioreportage over de problemen die ouderen ervaren en hoe SeniorWeb, een stichting die als doel heeft de digitale wereld begrijpelijk te maken, hen daarbij helpt tijdens een cursus videobellen:

Radioreportage ‘Bijna alles moet online, maar niet iedereen kan dat bijbenen’

Bron foto: Raj Rana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s